Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Partidele din Moldova, corijente la capitolul raportării activității financiare

© Sputnik / Yana ZaharovaМолдавские леи
Молдавские леи - Sputnik Moldova
Abonare
CEC a luat marți act de rapoartele privind gestiunea financiară a partidelor politice pentru anul 2018. În urma examinării informațiilor conținute în rapoarte, Comisia a constatat mai multe neconformități.

CHIȘINĂU, 28 mai – Sputnik. Comisia Electorală Centrală (CEC) a constatat mai multe neconformități în rapoartele privind gestiunea financiară prezentate de partidele politice pentru anul 2018.

CEC a luat marți act de rapoartele privind gestiunea financiară a partidelor politice pentru anul 2018. În urma examinării informațiilor conținute în rapoarte, Comisia a constatat mai multe neconformități.

Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Moldovenii muncesc pentru a întreține partidele politice din țară

CEC a obligat astăzi Partidul Socialist din Moldova, Partidul Politic „Frontul Salvării Moldovei” și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova să prezinte, în termen de 15 zile, Registrul cotizațiilor de membru de partid în formatul stabilit de Comisie.

Membrii Comisiei i-au cerut Partidului Politic „Frontul Salvării Moldovei” să prezinte, la fel în termen de 15 zile, Registrul donațiilor de la persoane juridice.

De asemenea, CEC a obligat Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova să prezinte raportul de audit privind gestiunea financiară pentru anii 2016-2018.

Comisia a atenționat partidele politice asupra obligației de a completa Raportul privind gestiunea financiară și registrele aferente în corespundere cu prevederile legale.

Potrivit hotărârii aprobate de CEC, informația privind donațiile de la persoane fizice ce depășesc suma de 75 de mii de lei să fie transmisă Serviciului Fiscal de Stat în vederea examinării sub aspectul declarării surselor de venit sau obligațiilor fiscale ce decurg din acestea.

CEC va remite hotărârea spre informare Ministerului Justiției, Curții de Conturi și Agenției Servicii Publice. De asemenea, aceasta va fi remisă spre informare și executare partidelor politice.

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe Instagram.

Accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Fluxul de știri
0