Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Îngrozitor: Iată ce a făcut un profesor de clase primare cu elevii săi – Detalii

© Sputnik / Alexander Kryazhev / Accesați arhiva multimediaȘcoală - Imagine Simbol
Școală - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți părinţi au sesizat conducerea unui liceu despre comportamentul indecent al dirigintelui de clasă.

CHIȘINĂU, 28 mai – Sputnik. Un fost profesor de clase primare a fost condamnat la șapte ani privațiune de libertate pentru acțiuni perverse față de elevi.

Violență - Sputnik Moldova
Societate
Moldova anului 2019: Aproape în fiecare zi are loc un viol. De ce se întâmplă asta?

Un locuitor al municipiului Chișinău, în vârstă de 38 de ani, a fost condamnat la șapte ani privațiune de libertate pentru acțiuni perverse, comise în timp ce era profesor la un liceu din Capitală.

Investigaţiile procurorilor au demarat în septembrie 2016. Părinţii au sesizat conducerea liceului despre comportamentul indecent al dirigintelui de clasă al copiilor.

Inculpatul era acuzat că ar fi avut un comportament neadecvat şi ar fi făcut gesturi nepotrivite faţă de băieţeii din clasa I.

Minorii au confirmat acţiunile indecente ale profesorului, iar la scurt timp, bărbatul a fost reţinut și ulterior arestat.

Fostul profesor a ajuns în fața instanței pentru acţiunile sale perverse, iar în calitate de părţi vătămate au figurat nouă elevi minori care au avut de suferit în urma acţiunilor abuzive ale inculpatului.

Arina Țurcan-Donțu, Veronica Ivanov și Sergiu Toma - Sputnik Moldova
Alarmant! Cazurile de viol între băieți, tot mai dese

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii. Potrivit unui studiu realizat de Procuratura Generală, în 2018 a fost înregistrat un număr mai mare de cazuri în care copiii au devenit victime ale infracţiunilor cu caracter sexual. Au fost pornite 373 de urmăriri penale pe fapte de abuz sexual, faţă de 332 de cazuri iniţiate în 2017.

Studiul mai arată că, în 58 de cazuri copiii au fost abuzaţi în familie – de către concubinul mamei (14 cazuri), părinţi biologici (opt cazuri), bunel (două cazuri), frate (două cazuri), alte rude (cinci cazuri) şi de către alţi minori (27 de cazuri).

Fluxul de știri
0