Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cum distingem legumele și fructele din grădina bunicii de cele de import

© Sputnik / Miroslav RotariLuminița Suveică
Luminița Suveică - Sputnik Moldova
Abonare
Deși prețurile sunt mari, iar salariile încă la un nivel modest, e greu să ținem piept tentației de a consuma fructele sau legumele ce au apărut deja pe piață.
Cum distingem legumele și fructele din grădina bunicii de cele de import

Prima recoltă mereu îți face din ochi. Cu toate acestea, trebuie să fim atenți la produsele pe care le cumpărăm. E greu să distingi vizual fructele și legumele cultivate în Moldova, în condiții ecologice, de unele ce a fost tratat cu diverși fertilizanți și substanțe care stimulează coacerea.

Cu toate acestea, există câteva semne care ne-ar putea ajuta să facem diferența. Medicul nutriționist Luminița Suveică a declarat pentru Sputnik Moldova că legumele sau fructele nu trebuie fi identice la culoare ori dimensiuni. Acestea trebuie să aibă mirosul și gustul caracteristic.

”E nevoie să fim prudenți atunci când procurăm fructe ori legume de sezon, ele pot fi de import și adesea acestea sunt crescute artificial. Trebuie să fim atenți mai ales când este vorba de alimentația copiilor. Fructele și legumele crescute în condiții normale au miros, gust și nu sunt identice ca mărime”, susține Luminița Suveică.

Totodată, medicul nutriționist mai spune că nu trebuie să exagerăm cu fructele sau legumele de sezon. Luminița Suveică a mai adăugat că deja a început sezonul nunților și cumetriilor, iar pericolul toxiinfecțiilor alimentare este mare. De aceea, dacă ne pomenim într-o astfel de situație trebuie să cerem ajutorul medicilor.

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe Instagram.

Accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Fluxul de știri
0