Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Răscoală la o închisoare din Odesa: Penitenciarul, în flăcări - Video

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaВ исправительной колонии в Одессе произошел бунт заключенных
В исправительной колонии в Одессе произошел бунт заключенных - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Oamenii legii au intervenit în forță. Cinci dintre conducătorii răscoalei au fost scoși în afara perimetrului penitenciarului. Informația despre evadarea unor deținuți nu a fost confirmată.

CHIȘINĂU, 27 mai- Sputnik. Deținuții aflați în penitenciarul de Sud numărul 51 din Odesa au încercat să ia cu asalt blocul administrativ și să-i dea foc, a declarat șeful adjunct al Poliției ucrainene Veaceslav Abrosikin.

”Astăzi, în penitenciarul din Odesa, deținuții au săvârșit o tentativă de ocupare a blocului administrativ și l-au incendiat... Scopul a fost de a destabiliza situația", a scris Abroskin pe pagina sa de Facebook.

Potrivit autorităților, poliția a inițiat o cauză penală pe acest caz.

Cinci deținuți care au încălcat regimul de detenție în penitenciarul din Odesa, unde a avut loc revolta, au fost scoși în afara perimetrului. Anunțul a fost făcut de reprezentantul Radei Supreme pentru apărarea Drepturilor Omului, Ludmila Denisova.

"Din penitenciar au fost scoase cinci persoane care au încălcat regimul de detenție. Informația că ar exista persoane evadate și ucise nu s-a confirmat”, a scris  Denisova pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ei, în timpul suprimării revoltei nu au fost înregistrate încălcări ale drepturilor deținuților și nimeni nu a fost rănit grav.

Totodată, autoritățile precizează ci incendiul a fost localizat și urmează a fi lichidat. La fața locului se află reprezentanții Poliției și Procuraturii.

Fluxul de știri
0