Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Înfricoșător: Iată ce se întâmplă pe drumurile din țară - detalii

Abonare
Numărul șoferilor moldoveni care urcă băuți la volan continuă să fie îngrijorător de mare - INP anunță care este situația pe drumurile din țară.

CHIȘINĂU, 27 mai - Sputnik. În pofida înăspririi pedepselor pentru șoferii care urcă băuți la volan, numărul acestora continuă să fie îngrijorător de mare. pa parcursul ultimei săptămâni, angajații Inspectoratului Național de Patrulare a documentat 40 de șoferi care au fost prinși la volan în stare de ebrietate alcoolică.

”Vom fi omniprezenți pe drumurile din țară pentru a fluidiza traficul a descuraja și preveni conducerea în stare de ebrietate la volan și deplasarea cu viteză excesivă, deoarece acestea sunt principalele cauze care pot genera accidente rutiere”, precizează cei de la INP printr-un comunicat.

Totodată, oamenii legii precizează că în aceste zile au avut loc 19 accidente rutiere grave, soldate cu 23 persoane traumatizate și o persoană care a decedat.

Astfel, în perioada 24-27 mai, inspectorii de patrulare au depistat 1 600 de încălcări rutiere:

  • 880 șoferi conduceau cu mult peste limita de viteză admisă;
  • 167 nu au ținut cont de indicatoarele de semnalizare rutieră;
  • 42 șofau fără a deține acte asupra lor.
Fluxul de știri
0