Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi detalii în cazul avocatului de la Taraclia, reținut astăzi de CNA

CC0 / Pixabay / 4711018 / Arest
Arest - Sputnik Moldova
Abonare
Centrul Național Anticorupție oferă noi detalii despre cazul avocatului din Taraclia, reţinut astăzi de CNA şi procurorii anticorupţie.

CHIȘINĂU, 27 mai - Sputnik. Avocatul din Taraclia care a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție, va sta 30 de zile în izolatorul CNA, anunță instituția printr-un comunicat. Judecătoria Cahul a emis un mandat de arestare pe numele fostului judecător de Taraclia, care este învinuit că ar fi pretins 12 mii de euro.

Acesta anterior a fost judecător, a fost reţinut pentru trafic de influență, informează Centrul Național Anticorupție.

”Acesta a fost prins în flagrant, în biroul său de serviciu, în timp ce primea 12 000 de euro de la denunţător”, precizează instituția printr-un comunicat.

Potrivit oamenilor legii, banii ar fi fost destinaţi unor magistraţi din cadrul Curţii Supreme de Justiţie care ar fi urmat să ia o decizie favorabilă în privinţa unui deţinut.

Acesta din urmă a fost condamnat la opt ani de puşcărie pentru viol, iar soţia sa este cea care ar fi încercat să-i reducă pedeapsa pe motiv că soţul ei ar fi nevinovat. Însă, intuind că lucrurile nu merg aşa cum au convenit, soţia condamnatului l-a denunţat pe avocat la CNA.

Pe numele avocatului a fost deschis un dosar penal pentru trafic de influenţă, iar dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la șapte ani de închisoare. Procurorii vor cere astăzi mandat de arestare pentru 30 de zile.

Totodată, CNA precizează că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței de judecată.

Fluxul de știri
0