Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Matteo Salvini îi sperie pe globaliști - Iată câte locuri va aduna în Parlamentul European

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
De departe cel mai mare câștigător al alegerilor europarlamentare, Salvini anunță câte locuri va aduna noul grup suveranist în Parlamentul European.

BRUXELLES, 27 mai - Sputnik, Daniela Porovăț. Matteo Salvini, liderul Lega, nu se mulțumește cu faptul că a luat o treime din voturile din Italia și că va fi, poate, cel mai mare partid din Parlamentul European după numărul de europarlamentari.

Выборы в Европарламент - Sputnik Moldova
Politică
Ultimele rezultate: Marii învingători la europarlamentare

El a estimat că grupul pe care îl va forma va avea 150 de membri în Legislativul European, confirmând astfel previziunile Sputnik că, din cele trei grupuri suveraniste existente în actualul Parlament, Salvini va încerca să facă unul singur care să joace un rol esențial în viitoarea configurație politică europeană.

”Nu numai că Liga este primul partid din Italia, dar de asemenea  Marine Le Pen are primul partid din Franța, iar Nigel Farage are primul partid din Marea Britanie”, a spus Salvini.

„În concluzie, Italia, Franța, Marea Britanie – iată semnalul că Europa se schimbă”, a menționat vicepremierul italian.

Fluxul de știri
0