Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Marian Lupu: 29 de dosare penale în baza rapoartelor Curții de Conturi

© SputnikMarian Lupu
Marian Lupu  - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Curții de Conturi, Marian Lupu, a vorbit în studioul radio Sputnik Moldova despre impactul recomandărilor remise de Curtea de Conturi organele de drept. El spune că numărul dosarelor penale intentate în baza rapoartelor Curții de Conturi este în creștere.
Marian Lupu: 29 de dosare penale în baza rapoartelor Curții de Conturi

Marian Lupu a declarat că va propune în timpul apropiat spre dezbateri publice introducerea unor modificări în legislație prin care va solicita responsabilități pentru Guvern și conducători de instituții. De asemenea, va fi modificată și legislația penală pentru revizuirea mecanismului de sancţionare a instituțiilor publice auditate, pentru a se conforma cerinţelor Curţii de Conturi. Lupu a spus că în ultimii ani numărul dosarelor penale intentate în baza rapoartelor Curții de Conturi este în creștere.

„În 2016 au fost remise opt materiale organelor de drept în baza cărora au fost intentate şapte cauze penale. În 2017, Curtea de Conturi a remis 14 materiale organelor de drept, unde au fost pornite patru cauze penale, iar nouă cazuri erau în proces de examinare. În anul 2018, în baza a opt materiale remise de Curtea de Conturi au fost intentate 29 de dosare penale de către organele de drept”, a mai spus Marian Lupu.

Anterior, experții au solicitat, în cadrul Strategiei Naționale de Integritate și Anticorupție, revizuirea mecanismului de sancţionare şi de motivare a instituțiilor publice auditate, pentru a se conforma cerinţelor Curţii de Conturi

Autor: Eduard Maciac

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0