Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

NASA: Un asteroid masiv se îndreaptă spre Pământ - Este un obiect potențial periculos

© Pixabay / TBITAsteroizi
Asteroizi  - Sputnik Moldova
Abonare
În această sâmbătă, pe 25 mai, un asteroid cu un diametru de aproximativ 1,5 kilometri, se va apropia de Pământ, potrivit NASA. Asteroidul este însoțită de o lună de 0,5 kilometri în diametru.

CHIȘINĂU, 24 mai – Sputnik. Pe 25 mai 2019, asteroidul (66391) 1999 KW4 va trece pe lângă Pământ, a anunțat NASA, potrivit Sputnik France. Asteroidul este binar, ceea ce înseamnă că o lună orbitează în jurul acestuia.

Постепенное самоуничтожение астероида - Sputnik Moldova
Spectaculos: Dezintegrarea unui asteroid, surprinsă de Hubble – Foto

1999 KW4, care a fost descoperit în 1999, are un diametru de aproximativ 1,5 kilometri, iar luna sa, de 0,5 kilometri. Acesta se va apropia de Pământ la o distanță de 5.182.015 kilometri, ceea ce înseamnă de aproximativ 13,5 ori distanța care ne separă de Lună. La scara terestră este o distanţă foarte mare, dar foarte mică la scara Sistemului Solar.

Asteroidul a fost clasificat ca fiind un „obiect potențial periculos” de Centrul de cercetare cu privire la planetele minore.

1999 KW4 se distinge prin forma sa oblică, având o creastă în zona ecuatorială, asemenea asteroizilor Bennu și Ryugu. Observațiile sugerează că luna se rotește în jurul corpului o dată la 16 ore, la o distanță de aproximativ 2,6 kilometri. Corpul principal orbitează în jurul Soarelui la fiecare 188 de zile.

Potrivit calculelor astronomilor, coliziunea sa cu Pământul este exclusă în următorii 1.000 de ani.

Fluxul de știri
0