Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Aglomerație într-o secție a IMC: Numărul pacienților a crescut cu 70%

Abonare
O secție a Institutului Mamei și Copilului a devenit neîncăpătoare. Numărul pacienților a crescut cu 70 la sută, față de anul 2017. Ce factori au declanșat această situație?

După renovarea secției ”Reabilitare Clinică” a Institutului Mamei și Copilului, mai mulți copii cu patologii neurologice, endocrine, ginecologice, locomotorii și chirurgicale fac tratamente. Numărul pacienților a crescut cu 70 la sută în 2018, față de anii precedenți, datorită condițiilor moderne de recuperare.

Secția ”Reabilitare Clinică” este singura din țară unde copiii au posibilitatea să facă gratuit fizioterapie, termoterapie, hidroterapie, hidrokinetoterapie, kinetoterapie, masaj și acupunctură. Efectuate cu regularitate, aceste proceduri opresc progresia bolii, iar copiii pot avea o viață normală.

”Avem sală de hidrokinetoterapie, unde copiii fac băi medicamentoase. Avem diverse dușuri, avem piscină pentru copiii mici și piscină pentru copiii mari, unde pacienții fac hidrokinetoterapie atât în grup, cât și individual, ne-a relatat Lidia Rotaru, șefa Secției Reabilitare Clinică.

Datorită condițiilor moderne de tratament, recuperarea pacienților cu patologii neurologice, endocrine, ginecologice, locomotorii și chirurgicale decurge mai rapid. Părinții confirmă - acum copiii se simt și mai bine după proceduri.

”Copiii au mai multe posibilități de tratament, care au impact pozitiv asupra sănătății lor. Când faci mai multe proceduri concomitent, reabilitarea decurge mai rapid”, ne-a spus Tatiana Bragari, părinte.

”Înotul și exercițiile fizice în piscină sunt procedurile care lipseau copiilor mei.  Datorită condițiilor moderne de reabilitare și atitudinii personalului medical,  copiii mei au o stare de sănătate mai bună”, ne-a mărturisit Andrian Sencenco, părinte.

Copiii fac recuperare de mai multe ori pe an, o perioadă mai îndelungată. După externare, tratamentele sunt continuate la domiciliu. Tocmai de aceea, părinții sunt instruiți cum să aplice acasă tehnicile de reabilitare.

Secția de ”Reabilitare Clinică” a Institutului Mamei și Copilului a fost modernizată în 2017. Anul trecut, aici au făcut recuperare 15 mii de copii.

Autor: Maria Dimineț

Fluxul de știri
0