Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

În Capitală se desfășoară campania de sensibilizare "Sfidează virusul, nu oamenii"

© Sputnik / OsmatescoAlina Cojocari și Ina Vutcariov
Alina Cojocari și Ina Vutcariov - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada 15-31 mai, în Republica Moldova se desfășoară campania socială "Sfidează virusul, nu oamenii!". Populația este informată cum să se protejeze de infecția HIV/SIDA, având totodată posibilitatea de a face analizele medicale gratuit.
În Capitală se desfășoară campania de sensibilizare "Sfidează virusul, nu oamenii"

Campania socială "Sfidează virusul, nu oamenii!" are drept scop informarea populației despre răspândirea infecției, despre modalitățile de protejare și profilaxia virusului. Totodată, Campania urmărește creșterea gradului de toleranță față de persoanele care trăiesc cu HIV și reducerea nivelului de discriminare a oamenilor care suferă de această boală.

În Capitală, dar și în alte localități sunt amplasate cabinete mobile ale voluntarilor care le oferă oamenilor informații despre virusul HIV care produce boala SIDA, dar și unde au posibilitatea să primească consultații și să efectueze un test gratuit.

Potrivit ANSP, în Republica Moldova infecția cu HIV este sub supraveghere și monitorizare permanentă și se menține la nivelul epidemiei concentrate în rândul populației cheie – persoane utilizatoare de droguri injectabile, lucrătoare a sexului comercial şi bărbați care fac sex cu bărbați. Conform datelor statistice, în data de 1 ianuarie curent erau înregistrate 12784 cazuri de infecție cu HIV, din 15835 estimate. Majoritatea persoanelor cu infecția HIV sunt tinere, de vârstă reproductivă, sexual active. Predomină calea de transmitere heterosexuală.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0