Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum au ajuns în Moldova pesticidele interzise, depistate în sucul concentrat de mere

© Sputnik / OsmatescoVasile Macari
Vasile Macari  - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova a ratat șansa de a exporta în 2018 mai multe loturi de suc concentrat de mere din cauza faptului că acesta conținea reziduuri de pesticide. Și mai grav este faptul că, potrivit analizelor de laborator, era vorba de reziduuri ale unor produse de uz fitosanitar interzise în Moldova – o confirmă Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.
De unde vin pesticidele interzise în Moldova, depistate în sucul concentrat de mere

În cadrul unui interviu pentru Radio Sputnik Moldova, directorul de vânzări a unei companii specializate în comercializarea fertilizanților Vasile Macari a explicat de ce este important ca agricultorii să procure pesticide de la firmele autorizate și de unde ajung în Moldova substanțele interzise, de care, încă se mai folosesc fermierii moldoveni.

"Este vital ca fermierii să procure pesticidele de la firmele autorizate și nu din alte locuri sau mai ales din Ucraina, de unde vin cele mai multe pesticide interzise în Uniunea Europeană și în Republica Moldova. Totodată, fermierii trebuie să țină cont și de recomandările specialiștilor în domeniu deoarece există termene, doze și preparate care trebuie să fie aplicate corespunzător", susține Vasile Macari.

Amintim că este imposibilă exportarea acestui produs în țările europene, Statele Unite ale Americii şi Canada din cauza că au fost depistate reziduuri de pesticide în sucul concentrat de mere. Faptul a fost semnalat de reprezentanții întreprinderilor de procesare a fructelor.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0