Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste o mie de liceeni nu vor susține la BAC proba la limba străină

© Sputnik / Мирослав РотарьCentru de bacalaureat
Centru de bacalaureat - Sputnik Moldova
Abonare
Sesiunea de bacalaureat 2019 se va desfășura în perioada 4 - 21 iunie.

CHIȘINĂU, 23 mai – Sputnik. În anul curent, 1008 liceeni vor primi din oficiu nota „10” la proba la limba străină din cadrul examenului de bacalaureat. Lista candidaților care vor fi eliberați de susținerea acestei probe a fost examinată la ședința Comisiei Naționale de Examinare (CNE).

Numărul absolvenților eliberați de susținerea probei la limba străină din cadrul sesiunii de bacalaureat crește pe an ce trece: în 2015 au fost 229 liceeni, iar în 2018 erau deja 785.

La aceeași ședință Comisia Națională de Examinare a aprobat listele comisiilor naționale de evaluare pentru fiecare disciplină de BAC, numărul total al profesorilor incluși este de circa 550 de persoane.

În anul 2019 sesiunea de bacalaureat se va desfășura în perioada 4 - 21 iunie. La examene s-au înscris 17554 de candidați, dintre care 2478 sunt candidați restanțieri din sesiunile anterioare.

Examenele se vor desfășura în 92 centre de bacalaureat, dintre care 30 de centre sunt instituite în municipiul Chișinău, iar celelalte 62 în alte localități ale țării.

Detalii cu privire la examenul național de bacalaureat, precum și orarul probelor pot fi accesate pe pagina Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare: www.aee.edu.md.

Rezultatele vor fi afișate în centrele de bacalaureat, la data de 26 iunie.

© Sputnik / Vadim Examenul de bacalaureat, anul de studii 2018-2019
Peste o mie de liceeni nu vor susține la BAC proba la limba străină - Sputnik Moldova
Examenul de bacalaureat, anul de studii 2018-2019

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0