Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cozi interminabile la centrele multifuncționale – Iată care este cauza

© Sputnik / Miroslav RotariEleonora Vasilache
Eleonora Vasilache  - Sputnik Moldova
Abonare
Șefa Secției Evaluarea și Monitorizare Prestări Servicii în cadrul ASP, Eleonora Vasilache, a explicat care este cauza formării unor cozi la ghișeele care prestează servicii cadastrale în cadrul centrelor multifuncționale. Este vorba, spune funcționarul, de lipsa registratorilor cadastrali.
Atenție: Cozi interminabile la centrele multifuncționale – Iată care este cauza

Eleonora Vasilache a declarat în studioul radio Sputnik Moldova că într-adevăr sunt cozi la ghișeele care prestează servicii cadastrale, iar una din cauze este insuficiența de specialiști cadastrali.

”Aceste rânduri se formează și din cauza că mai multe persoane juridice depun câte 10 sau 20 de solicitări, respectiv procedurile de prelucrare a acestor date durează câteva ore. O altă cauză ar fi că sunt puțini registratori cadastrali. Chiar dacă  începând cu 15 aprilie, au fost puse în aplicare serviciile rândului electronic de furnizare a informației din cadastrul bunurilor imobile se mai constată aglomerații la centrele multifuncționale. Pentru a evita asemenea situații  noi am creat un rând separat doar pentru eliberarea extraselor din registru bunurilor imobile”, a mai spus Eleonora Vasilache.

Din data de 22 aprilie curent, serviciile și lucrările cadastrale se efectuează doar în baza programării prealabile. În acest sens, ASP a mărit de cinci ori numărul persoanelor ce pot fi programate zilnic. Drept urmare, vor fi deservite cu o sută de persoane mai mult comparativ cu vechiul sistem. Până acum, capacitatea programării prealabile la serviciile date a fost în medie de 25 de persoane pe zi.

Autor: Eduard Maciac

Fluxul de știri
0