Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Nu vom mai veni la Chișinău după cazierul juridic - Iată de când

© Photo : Facebook / Valentin GuznacValentin Guznac
Valentin Guznac - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul examinează posibilitatea ca cetățenii să-și poată ridica cazierul juridic în teritoriu, fără a mai fi nevoiți să se deplaseze la Chișinău. Declarația îi aparține directorului Centrului Multifuncțional Nr.1 al Agenției Servicii Publice, Valentin Guznac.
Nu vom mai veni la Chișinău după cazierul juridic - Iată de când

În cadrul emisiunii "Contrapunct", Valentin Guznac a explicat că este vorba de implementarea unui soft gestionat în comun de Agenția Servicii Publice și Ministerul Afacerilor Interne.

"Nu există structuri sau subdiviziuni ale Ministerului Afacerilor Interne care ar elibera cetățenilor cazierul juridic. Foarte mulți dintre ei vin la Chișinău pentru a obține într-un mod operativ acest document de care au nevoie, de aceea cred că este cazul să ne gândim la acest mecanism, care ar putea fi în custodia Agenției Servicii Publice", a precizat Guznac.

Valentin Guznac a precizat că ar fi bine ca Agenției Servicii Publice să se extindă în acordarea unor servicii nu doar la nivelul unor centre raionale, dar și la cel al primăriilor și comunelor din mediul rural, așa încât cetățenii să nu fie nevoiți să vină la Chișinău pentru a obține acest document.

Din 2018 cetățenii nu mai sunt nevoiți să prezinte cazierul juridic în instituțiile statului, iar unele documente precum: polița de asigurare medicală, certificatul medical, patenta de întreprinzător și certificatul privind lipsa datoriilor la stat pe suport de hârtie sunt deja anulate.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0