Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mafia drogurilor din Moldova cumpără bitcoini: „Fulger” a intervenit în forță - Video

© Photo : Captura video: Unitatea de GardăReţinuţi cu suportul BPDS “Fulger”, pentru săvârşirea jafurilor la staţiile peco
Reţinuţi cu suportul BPDS “Fulger”, pentru săvârşirea jafurilor la staţiile peco - Sputnik Moldova
Abonare
O grupare infracțională din Moldova cumpăra bitcoini cu banii obținuți din vânzarea „în proporții deosebit de mari” a substanțelor narcotice. Ulterior, infractorii tranzacționau monedele virtuale pe internet, pentru a le transforma în bani convenționali.

CHIȘINĂU, 22 mai - Sputnik. Poliția și Procuratura au destructurat o grupare infracțională care vindea narcotice pe internet. Cinci persoane din Chișinău și Ialoveni, cu vârste cuprinse între 17 și 33 de ani, au fost arestate pentru un termen de 30 de zile.

Pistol - Sputnik Moldova
Societate
Mai rău ca în anii '90: Iată ce fac membrii grupării Kitaieț în Moldova

Acțiunile de reținere a suspecților s-au desfășurat cu sprijinul ofițerilor din Brigada de Poliție cu Destinație Specială „Fulger”.  

Cele cinci persoane arestate sunt suspectate de cultivarea și punerea în circulație a substanțelor stupefiante de origine vegetală (marijuana hidroponică), „în proporții deosebit de mari”, informează Poliția miercuri, 22 mai.

În urma a 11 percheziții efectuate la domiciliile și în mijloacele de transport ale  suspecților, au fost depistate și ridicate stupefiante de origine vegetală, bani proveniți din activitatea infracțională, carduri bancare și dispozitive tehnice, folosite în scopuri infracționale.

Penitenciar - Sputnik Moldova
Societate
Iată ce a făcut în Penitenciarul 13 cea mai feroce grupare criminală din Moldova, Makena

Astfel, au fost scoase din circuit 1,2 kg de marijuana hidroponică, în valoare de 250.000 de lei pe „piața neagră”, și peste 400 de plante de cânepă.

Cazul este cercetat penal, iar suspecții riscă de la 7 până la 15 ani de închisoare.

Indivizii comercializau substanțele narcotice printr-o schemă conspirativă, prin intermediul magazinelor online, au stabilit ofițerii de investigații. Astfel, vânzătorul și cumpărătorul nu contactau direct, banii fiind achitați prin intermediul unor servicii de plată electronice, pe conturi create de grupul infracțional.

Gruparea a fost monitorizată de oamenii legii timp de două luni, ofițerii efectuând achiziții de control și livrări controlate.

Pentru a pierde urma banilor obținuți din vânzarea de droguri, gruparea infracțională procura monede digitale ,,Bitcoin”, pe care ulterior le tranzacționa în mediul online, pentru a face rost de bani reali.

Polițiștii susțin că au acumulat suficiente probe care confirmă că la domiciliul figuranților, în mijloacele de transport ale acestora, precum și la domiciliile rudelor apropiate și prietenilor acestora erau cultivate și păstrate substanțe stupefiante de tip marijuana.

Fluxul de știri
0