Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Eveniment inedit în Capitală: Este important să se implice fiecare

© Sputnik / Miroslav RotariAla Burlaca și Lucia Caciuc Roșioru
Ala Burlaca și Lucia Caciuc Roșioru  - Sputnik Moldova
Abonare
Eveniment inedit în Capitală - o prezentare de modă cu participarea copiilor diagnosticați cu sindromul Down și a modelelor cu experiență se va desfășura pe 23 mai, la ora 16:00, la Palatul Republicii din Capitală. Iată de ce este important să fiți prezenți la eveniment.
Eveniment inedit în Capitală: Este important să se implice fiecare

Direcția Municipală pentru Protecția Drepturilor Copilului în parteneriat cu Asociația Obștească "Sunshine" și Studioul Ingăi Ojog organizează o prezentare de modă cu participarea copiilor diagnosticați cu sindromul Down. Copiii vor defila pe podium în lumina reflectoarelor alături de modele cu experiență și vor transmite toată dragostea, lumina, energia și căldura pe care o port în suflet.

În cadrul evenimentului, organizatorii își propun să colecteze fonduri pentru deschiderea unui Centru pentru persoanele cu sindromul Down.

"Este un proiect frumos prin care vrem să creăm un spațiu prietenos acestor copii, dar pentru acest lucru este nevoie de resurse financiare. Am putea oferi spațiu, dar este necesară o reparație și dotarea cu echipamente. Cei care vor să contribuie la acest proiect, vor avea posibilitatea să doneze o sumă de bani atât cât le permite buzunarul", a spus Lucia Caciuc Roșioru, șefa interimară al DMPDC.

La eveniment vor participa reprezentanți ai corpului diplomatic, politicieni și toți cei cărora le pasă de problemele cu care se confruntă persoanele cu acest sindrom.

Mai mult decât atât, Asociația Obștească "Sunshine" și interpreta Natalia Boboc au compus o piesă care a devenit imnul copiilor cu acest sindrom, fiind realizat și un videoclip. Astfel, copiii din Republica Moldova cu sindromul Down au deja imnul lor. Primul cântec dedicat acestor copii poartă denumirea "Oamenii Soarelui".

"Copiii cu sindromul Down mai sunt numiți și "copiii soarelui", datorită bunătății și entuziasmului lor. Ca şi toți ceilalți copii, ei au nevoie de dragostea, atenția, bunătatea, căldura și prietenia celor din jur", a menționat Ala Burlac, directoarea Asociației.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0