Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fără inimă: Crimă în rezervația Plaiul Fagului - Procuratura oferă detalii

© Sputnik / Miroslav RotariИсправительное учреждение
Исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
După ce au săvârșit crima au mers liniștiți pe la casele lor. Procuratura oferă detalii în cazul a doi bărbați de la Ungheni care au împușcat un cerb nobil în rezervația Plaiul Fagului.

CHIȘINĂU, 21 mai - Sputnik. Doi bărbați din Ungheni, cu vârstele de 28 şi 35 de ani, au fost condamnați pentru vânatul ilegal al unui cerb nobil din rezervaţia naturală ”Plaiul Fagului”. 

Potrivit oamenilor legii, totul s-a întâmplat în noaptea de 16 spre 17 ianuarie 2019. Atunci inculpații au ieșit la vânătoare în raza pădurii din rezervaţia naturală ”Plaiul Fagului”, din satul Rădenii Vechi, Ungheni, în perioada în care era interzisă pentru vânătoarea de mamifere.

Bărbații au împușcat un cerb nobil de 157 de kilograme, cauzând fondului cinegetic al rezervaţiei naturale daune materiale, estimate la 25 de mii de lei.

”Imediat după infracţiune, inculpaţii au tranşat animalul şi au mers pe la casele lor”, informează Procuratura Republicii Moldova printr-un comunicat.

Oamenii legii au fost sesizaţi de către reprezentanţii rezervaţiei, care au auzit împuşcături, depistând ulterior şi urme de sânge. La scurt timp, inculpaţii au fost identificaţi, iar ulterior - deferiţi justiţiei.

În cadrul examinării dosarului în judecată, inculpaţii au reparat benevol daunele materiale, achitând în beneficiul rezervaţiei naturale suma prejudiciului cauzat prin infracţiune. Pentru fapta comisă, unul dintre inculpaţi a fost condamnat la 8 luni închisoare, iar celălalt la 160 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii. De asemenea, ambii au rămas fără arme de vânătoare, acestea fiind confiscate în folosul statului.

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.

Fluxul de știri
0