Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important pentru șoferi: Nouă modalitate de încasare a amenzilor în Transnistria

© Sputnik / Виктор ТолочкоLumini intermitente pe o mașină a poliției rutiere
Lumini intermitente pe o mașină a poliției rutiere - Sputnik Moldova
Abonare
În regiunea transnistreană intră în vigoare modificări legislative conform cărora amenzile pentru încălcarea regulilor de circulație rutieră nu vor mai putea fi achitate pe loc.

CHIȘINĂU, 21 mai – Sputnik. Liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, a semnat legea care prevede excluderea normelor privind achitarea pe loc a amenzilor din Codul cu privire la contravențiile administrative.

De azi înainte angajații poliției rutiere din regiunea transnistreană nu vor fi autorizați să încaseze amenda la locul comiterii încălcării.

Cadavru la o morgă - Sputnik Moldova
Societate
Statul nu iartă: Șoferi prinși beți la volan spală cadavre la o morgă din Chișinău - Video

Actualmente, dacă șoferul își recunoaște vina, pe numele acestuia nu va mai fi întocmit un proces-verbal administrativ care să stabilească încălcarea. Șoferului i se eliberează o factură cu suma amenzii, pe care acesta o poate achita în regim preferențial: doar jumătate din sumă în primele 20 de zile de la comiterea infracțiunii.

Mediile de informare din Transnistria scriu că, potrivit noilor norme legislative, șoferul va putea achita benevol amenda pe parcursul a 60 de zile, la filialele bancare din regiune precum și prin intermediul aplicației mobile „Internet-bank”.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0