Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Federația Rusă: Moscova a comentat scandalul din Austria în jurul lui Strache

© Sputnik / Максим Блинов / Trecere la banca de fotografiiMAE al Federației Ruse
MAE al Federației Ruse - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Inamicii Rusiei inventează istorii false, utilizând metode murdare, pentru a demonstra o pretinsă imixtiune a Rusiei, a declarat viceministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Alexandr Grușko.

CHIȘINĂU, 21 mai – Sputnik. Neprietenii Rusiei inventează istorii fake și metode murdare pentru a demonstra o pretinsă imixtiune a Moscovei, a declarat viceministrul rus al Afacerilor Externe, Alexandr Grușko, comentând scandalul din Austria legat de fostul vicecancelar Heinz-Christian Strache.

“E clar că neprietenii noștri încearcă să inventeze orice istorie fake pentru a demonstra că Rusia s-ar implica, recurgând la cele mai murdare metode”, a spus Grușko.

 Mike Pompeo - Sputnik Moldova
Mike Pompeo: Statele Unite ale Americii vor să identifice puncte de interes comun cu Rusia

La o săptămână până la alegerile europarlamentare, instituții de presă importante din Germania au publicat în același timp un material în care afirmă că vicecancelarul Heinz-Christian Strache ar fi discutat cu o oarecare “rusoaică” o posibilă tranzacție a acțiunilor unor organe de presă pentru a influența alegerile. În realitate, rusoaica, potrivit lui Strache, este o cetățeană a Letoniei.

Publicația Welt menționează că înregistrarea video a discuției a fost o capcană întinsă politicianului, al cărui partid (Partidul Libertății, FPO) se pronunță pentru anularea sancțiunilor antirusești și pentru normalizarea relațiilor cu Moscova.

Strache, a calificat această situație drept o capcană și un asasinat politic premeditat, fiind nevoit să-și anunțe demisia din funcție. Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a declarat că renunță la coaliția cu Partidul Libertății din Austria și a provocat alegeri parlamentare anticipate.

Fluxul de știri
0