Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Belea pe capul șoferilor de taxi: Iată ce le-au făcut polițiștii de patrulare

© Sputnik / Miroslav RotariТакси
Такси  - Sputnik Moldova
Abonare
Operațiune de amploare declanșată de INP și ANTA – îi vizează pe toți șoferii de taxi

CHIȘINĂU, 21 mai – Sputnik. Inspectoratul Național de Patrulare în comun cu Agenția Națională Transport Auto au demarat luni operațiunea ,,TAXI”. Aceasta se va desfășura pe întreg teritoriul țării și va continua până la data de 31 mai.

Scopul operațiunii este verificarea legalitatea activității de taximetrie și anume, depistarea cazurilor de exploatare a vehiculelor cu defecțiuni tehnice sau reutilate fără autorizația respectivă, conducerea în stare de ebrietate, respectarea regulilor stabilite în licență, revizia tehnică a transportului, dar și alte încălcări ale RCR care pot duce la accidente rutiere grave.

Poliția de patrulare - Sputnik Moldova
Societate
Șoferii din Moldova nu se învață minte: Avertismentul polițiștilor de patrulare

De asemenea, șoferii de TAXI sunt verificați de ofițerii CUMC al INP în vederea depistării conducătorilor auto care nu și-au achitat amenzile pentru diverse încălcări ale circulației rutiere, fixate de camerele de supraveghere video.

Poliția menționează că, ieri, în doar câteva ore, 16 taximetriști din capitală s-au ales cu procese verbale pentru mai multe încălcări. Printre acestea - nerespectare limitei de viteză, neacordarea priorității pietonilor, nerespectarea indicatoarelor rutiere și trecerea la culoare roșie a semaforului

Potrivit INP, de la începutul acestui an și până în prezent, pe teritoriul țării au fost înregistrate 25 de accidente rutiere comise din vina taximetriștilor. În urma acestora, două persoane au decedat, iar alte 34 s-au ales cu diverse leziuni corporale. Totodată, în perioada menționată, 446 de taximetriști au fost sancționați contravențional pentru diverse abateri de la legislație.

Poliția îndeamnă cetățenii care se deplasează cu un automobil de regim TAXI să apelați la numărul unic 112 în cazul în care observă o situație neobișnuită sau dacă șoferul are un comportament dubios.

Fluxul de știri
0