Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Mătura, ca obiect de artă: Afacerea inedită a familiei Bârsan - Video

Abonare
Familia Bârsan din satul Fetești, raionul Edineț confecționează mături în stil tradițional.

Ideea acestei afaceri a venit treptat. Cei doi au început să creeze mături simple însă acestea nu erau atât de solicitate și au hotărât să facă ceva mai deosebit.

”Am venit la Chișinău și nu aveam unde vinde producția și am văzut că lumea vrea ceva mai frumos și am început inițial să facem cusuturi, după să facem zig zag. Tot mai frumos și mai frumos” a declarat Veronica Bârsan.

Femeia spune că de când confecționează mături mai deosebite oamenii au început să cumpere în cantități mai mari produsele confecționate manual.

”Lumea vrea și mături frumoase ori să o dăruiască la casă nouă sau să o trimită peste hotare. Nu o să cumpere o mătură simplă, dar bineînțeles ceva frumos”, a mai declarat femeia.

Cei doi soți și-au împărțit bine sarcinile, astfel fiecare știe foarte bine ce are de făcut.

”Eu le cos, iar soțul le face cozile. O mătură simplă costă de la 20 până la 35 de lei, iar una frumoasă costă de la 30 până la 350”, a mai spus antreprenoarea.

Pentru a confecționa o mătură în stil tradițional celor doi le ia între cinci ore până la 2-3 zile. Măturile moldovenești se bucură de popularitate și peste hotare, întrucât tot mai mulți turiști le cumpără pentru a le face cadou apropiaților.

Fluxul de știri
0