Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Operațiune specială în sudul țării: Muniții, arme și droguri - Video

© Sputnik / Miroslav RotariPercheziții la INI
Percheziții la INI  - Sputnik Moldova
Abonare
Trei bărbați din Ștefan Vodă au fost reținuți în urma unei operațiuni speciale a ofițerilor INI și procurorilor PCCOCS.

CHIȘINĂU, 20 mai - Sputnik. Membrii unui grup criminal din Ștefan Vodă au fost reținuți de ofițerii Direcției misiuni speciale (DOS) a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu procurorii PCCOCS. Este vorba de trei persoane cu vârste cuprinse între 19 și 35 de ani. Acestea sunt cercetate pentru păstrarea, modificarea și comercializarea armelor și munițiilor, dar și a drogurilor, aduse ilegal și prin contrabandă din regiunea transnistreană și Federația Rusă.

Gruparea a fost documentată timp de mai multe luni. Un agent sub acoperire a achiziționat câteva grenade de model F-1, un pistol confecționat artizanal și substanțe narcotice.

Astfel, în urma a 13 percheziții desfășurate în Chișinău, Ialoveni și Ștefan Vodă, la domiciliile și în mijloacele de transport ale acestora, au fost depistate și ridicate masă vegetală de culoare verzuie și miros specific, asemănător cu marijuana, semințe de cânepă, 75 plante de cânepă, 11 grenade de model F-1, arme și muniții de diferite tipuri, 21 cuțite de luptă și vânătoare cu diferite dimensiuni (iatagane ect), telefoane mobile ce aparțin figuranților.

Obiectele au fost sigilate şi expediate Centrului tehnico-criminalistic, pentru a fi expertizate în condiţii de laborator.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor, sustragerea lor și  pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la 7 la 15 ani de închisoare.

Fluxul de știri
0