Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov despre discursul lui Zelenskii: Cu ce trebuie să înceapă discuții despre Donbas

© Sputnik / Сергей Пятаков / Accesați arhiva multimediaПрием по случаю православной Пасхи в МИД РФ
Прием по случаю православной Пасхи в МИД РФ - Sputnik Moldova
Abonare
Discuțiile despre soluționarea problemei din Donbas trebuie să înceapă cu schimbul tuturor persoanelor reținute între Rusia și Ucraina, a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, comentând discursul lui Zelenskyi la ceremonia de inaugurare.

BUCUREȘTI, 20 mai – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, consideră că ar fi corect ca noul președintele al Ucrainei, Vladimir Zelenskii, să demareze discuții pe marginea acordurilor de la Minsk cu prevederile legate de schimbul de prizonieri conform principiului “toți în schimbul tuturor”.

În cadrul ceremoniei de inaugurare, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskii, a declarat că este gata de dialog pentru reglementarea conflictului din Donbas, însă primul pas pentru demararea lui ar trebui să fie eliberarea tuturor persoanelor reținute. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia speră că discuțiile despre transmiterea Ucrainei a persoanelor condamnate va continua, însă mai devreme au existat anumite probleme legate de calificarea a acestor persoane.

“Ar fi corect, creștinește, să începem cu prevederile documentului legat de schimbul celor reținuți după principiul toți în schimbul tuturor”, a declarat Lavrov la recepția organizată la Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei cu ocazia sărbătorilor de Paști, comentând discursul lui Zelenskii în cadrul ceremoniei de inaugurare.

Fluxul de știri
0