Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Curs valutar BNM pentru 21 mai: Leul ne uimește din nou

© Sputnik / Miroslav RotariКурс валют
Курс валют - Sputnik Moldova
Abonare
Banca Națională a Republicii Moldova a anunțat pentru mâine un curs valutar favorabil monedei naționale în raport cu moneda unică europeană: 20,0147 lei pentru un euro.

CHIȘINĂU, 20 mai – Sputnik, S.P. Asta după ce astăzi cursul recomandat de Banca Centrală a fost de 20,0345 de lei pentru un euro. Respectiv, leul s-a apreciat în raport cu euro, într-o singură zi, cu tocmai doi bani, ceea ce este mult, mai ales dacă ținem cont că acesta a avut o lungă perioadă în care s-a depreciat atât în raport cu euro, cât și cu dolarul.

Vom menționa că la casele de schimb valutar euro a fost vândut astăzi cu 20,06 lei, dar a fost cumpărat cu 20,01 lei.

Dacă în raport cu euro leul s-a apreciat, atunci acest lucru nu s-a întâmplat și în raport cu dolarul.

TIR-uri - Sputnik Moldova
Țările care au avut nevoie de mai multe mărfuri moldovenești

Cursul anunțat astăzi de Banca Națională a fost de 17,9401 de lei, pe când cel afișat pentru mâine sete de 17,9432 de lei, respectiv, moneda națională este într-o ușoare depreciere în raport cu cea americană.

Vom menționa că la casele de schimb valutar, leul s-a depreciat astăzi mult în raport cu dolarul. Astăzi el a putut fi cumpărat cu 17,98 de lei, pe când ieri un dolar era procurat doar cu 17,94 de lei, adică o diferență de tocmai 4 bani.

În același timp, astăzi dolarul a putut fi vândut caselor de schimb valutar cu 17,95 de lei, pe când ieri cu 17,91 de lei – iarăși o diferență de 4 bani.

Fluxul de știri
0