Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată cine a câștigat finala Eurovision din acest an - Video

© AP Photo / Armando FrancaEurovison
Eurovison  - Sputnik Moldova
Abonare
Duncan Laurence a cucerit publicul cu piesa Arcade.

CHIȘINĂU, 19 mai - Sputnik. Olanda a ieșit învingătoare la concursul Eurovision 2019. Interpretul Duncan Laurence a cucerit europenii cu piesa "Arcade". În total olandezul a acumulat 492 de puncte în urma simpatiei publicului și a juriului. Este pentru a cincia oară când Olanda a câștigat acest concurs, scrie presa locală. 

Pe locul doi s-a clasat reprezentanta Italiei cu 465 de puncte, iar locul trei a fost ocupat de către Rusia cu 369 de puncte. 

Țara noastră a acordat cele 12 puncte pentru Macedonia de Nord. 

În acest an Republica Moldova nu a reușit să se califice în marea finală. Reprezentanta, Anna Odobescu, a evoluat cu piesa "Stay", în cea de-a doua semifinală.

Aceasta nu a reușit să obțină voturile necesare din partea juriului, dar și a publicului. Nici România nu s-a calificat în marea finală. 

Cea de-a 64 ediție a Eurovision a fost găzduită de Israel. La concursul din acest an au participat 43 de țări, iar în finală au concurat reprezentanții a 26 de state.

Fluxul de știri
0