Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Care este viitorul cinematografiei moldovenești?

© Sputnik / OsmatescoRadu Zaporojan și Sergiu Ciorescu
Radu Zaporojan și Sergiu Ciorescu  - Sputnik Moldova
Abonare
Sergiu Ciorescu și Radu Zaporojan sunt doi tineri talentați și ambițioși care au reușit să creeze producții de film, prezentate la diverse festivaluri internaționale. În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", regizorii au vorbit despre viitorul cinematografiei moldovenești și perspectivele cineaștilor în țara noastră.
Care este viitorul cinematografiei moldovenești?

După o perioadă de stagnare, cinematografia moldovenească renaște. De această părere sunt tinerii regizori, care privesc optimist în viitor și spun că au apărut multe șanse de afirmare în țara noastră. În prezent, există multe nume sonore care au obținut succes în acest domeniu și au reușit să-și prezinte producțiile la cele mai renumite festivaluri internaționale.

Sergiu Ciorescu spune că tinerii sunt motivați să se dedice acestui domeniu, întrucât au apărut multe proiecte și oportunități de a realiza producții de excepție. Mai mult decât atât, regizorul afirmă că un ajutor enorm în afirmarea creațiilor moldovenești le oferă Centrul Național al Cinematografiei din Moldova.

"Toată speranța cineaștilor este aici. Nu avem cale de întoarcere, cred că mergem spre un viitor mai bun", a subliniat Ciorescu.

Și regizorul Radu Zaporojan crede în viitorul cinematografiei din Moldova și asta datorită noilor tehnologii și proiectelor inițiate în țara noastră.

"Pe vremuri când eram student nu erau atâtea proiecte și echipament modern. Trebuia să creăm niște lucruri practic din nimic. De atunci au trecut anii și au început să se inițieze proiecte și să se dezvolte tehnologiile. Cred că viitorul poate fi luminos și prosper în acest domeniu", a punctat Zaporojan.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0