Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Cunoscutul jurnalist Serghei Dorenko, petrecut pe ultimul drum

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaCeremonia de de rămas bun de la jurnalistul Serghei Dorenko
Ceremonia de de rămas bun de la jurnalistul Serghei Dorenko - Sputnik Moldova
Abonare
La ceremonia care a avut loc la cimitirul Troiekurov au participat colegii, admiratorii, prietenii și rudele celui care a fost redactor-șef al postului de radio „Govorit Moskva”.

CHIȘINĂU, 17 mai – Sputnik. Jurnalistul Serghei Dorenko a fost petrecut pe ultimul drum în aplauzele a zeci de oameni.

Mijloacele de informare ruse au comunicat că la ceremonie au participat Vladimir Mamontov, directorul general al postului de radio „Govorit Moskva”; directorul Pervîi Kanal, Konstantin Ernst; directorul Companiei de stat de Radio și Televiziune din Rusia, Oleg Dobrodeev; primul șef adjunct al administrației prezidențiale, Aleksei Gromov, și mulți alții.

După ceremonie, prezentatoarea Anastasia Onoșko a menționat că postul „Govorit Moskva” va continua să activeze, însă „acesta va fi deja un alt post de radio”.

Dorenko a decedat pe 9 mai, la Moscova, în timp ce se deplasa cu motocicletă. Avea 59 de ani. Potrivit medicilor legiști, moartea a  survenit în urma unui atac de cord.

Totodată, mesaje de condoleanțe  au fost exprimate de președintele rus, Vladimir Putin, primarul Moscovei, Serghei Sobianin; președintele Uniunii Jurnaliștilor din Rusia, Vladimir Soloviov.

Inițial, funeraliile urmau să aibă loc pe 12 mai, însă au fost amânate pentru efectuarea unei expertize suplimentare: fiicele jurnalistului din căsătoria anterioară au presupus că Dorenko ar fi putut să fie otrăvit, însă experții au respins acest lucru.

Fluxul de știri
0