Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dezvăluiri şocante: Amploarea crimelor comise de clanuri în Germania

© AFP 2024 / DANIEL ROLANDAtac cinema Germania
Atac cinema Germania - Sputnik Moldova
Abonare
Clanuri criminale care operează de zeci de ani în regiuni ale Germaniei - acum, amploarea acestei probleme a fost dezvăluită pentru prima dată într-un un land vest-german.

BUCUREŞTI, 17 mai – Sputnik, Doina Crainic. În perioada 2016-2018, au fost înregistrate 14.225 de infracțiuni comise de bande criminale în Renania de Nord-Westfalia (NRW), potrivit unor noi cifre dezvăluite miercuri.

Este pentru prima oară când Biroul Federal al Poliției criminalistice (LKA) și ministerul de Interne au dezvăluit amploarea problemei clanurilor criminale din NRW, relatează thelocal.de

LKA a declarat că 104 grupări sunt active în landul vest-german și că fiecare al treilea membru este cetățean german, a relatat ziarul local Rheinische Post

Cunoscuți în presa germană ca fiind „clanuri”, ai căror capi au fugit de războiul din Liban în anii 1980, membrii acestor bande criminale sunt implicați în mai multe activități ilegale, precum comerțul cu droguri.

Potrivit autorităților, există aproximativ 6.500 de persoane care aparțin clanurilor în NRW. O serie de raiduri au avut loc în regiune în ultimele luni, mai ales în baruri, cafenele și localuri de jocuri de noroc.

36% sunt germani

Potrivit raportului de 30 de pagini, un total de 6.449 de persoane au fost identificate ca membri suspectați ai clanurilor. Însă anchetatorii cred că acesta poate fi doar vârful aisbergului, deoarece există un număr mare de cazuri neraportate.

Două clanuri au săvârşit aproximativ 20% din totalul infracțiunilor. Aproape o treime din toate infracțiunile au fost comise de infractori recidivişti. Între 2016 și 2018 cifrele arată că au fost 24 de cazuri de tentativă de omor, două victime fiind ucise.

De asemenea, 20% dintre membrii suspectați sunt femei. „Acest lucru ne-a surprins”, a spus Thomas Jungbluth, seful departamentului de criminologie al LKA,

S-a remarcat, de asemenea, că 36% dintre suspecți sunt cetățeni germani.

Aproximativ 31% dintre cei suspectaţi că fac parte din bande sunt libanezi, urmaţi de turci (15%) și sirieni (13%). Restul de cinci la sută dintre suspecți sunt fie apatrizi, fie nu există informații despre locul de unde provin.

Essen este orașul cu cei mai mulţi membri ai bandelor criminale, find urmat de alte orașe din regiunea Ruhr. Însă zona Mettmann (între Düsseldorf și Wuppertal) este, de asemenea, afectată.

„Acestea sunt deja bande mafiote și lumi paralele în care nerespectarea legii și a ordinii publice este transmisă de la o generație la alta”, a spus ministrul de Interne al NRW, Herbert Reul, de la CDU, creștin-democrații de centru-dreapta.

Potrivit LKA, clanurile din NRW mențin contacte cu alte bande criminale mari din Bremen, Saxonia Inferioară și Scandinavia (Suedia și Danemarca), precum și cu bandele notorii din Berlin.

Fluxul de știri
0