Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Opinie: În Moldova nu vor avea loc alegeri parlamentare anticipate

© Sputnik / Miroslav RotariПервое заседание парламента 2019
Первое заседание парламента 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele PCRM, ex-președintele Republicii Moldova Vladimir Voronin, s-a pronunțat în privința posibilității dizolvării Parlamentului ales pe 24 februarie.

CHIȘINĂU, 17 mai – Sputnik. Miercuri, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune că probabilitatea alegerilor parlamentare anticipate este de 90 la sută.

Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Politică
Ne putem aștepta oare la o alianță între PDM și ACUM

Șeful statului a adăugat că, pentru reluarea negocierilor privind crearea unei majorității parlamentare PSRM – ACUM, este necesară o agendă de lucru comună pe care deocamdată nu o are nici una dintre cele două formațiuni politice.

Potrivit liderului PCRM, Vladimir Voronin, deputații vor găsi o modalitate de a menține acest Parlament, care deocamdată este nefuncțional.

„Cel mai probabil, aceasta nu va fi o coaliție, niciun fel de alianță. Va fi o votare în Parlament pe interese și crearea unui guvern minoritar al democraților și socialiștilor. Cel mai probabil, anume așa va fi”, a declarat Voronin pentru Sputnik Moldova.

În opinia fostului președinte, „deja se conturează unele ”aluzii” a ceea ce va urma. Voronin susține că deocamdată nu este clar de ce partidele parlamentare „nu finalizează această construcție”.

Fluxul de știri
0