Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ian Lisnevschi: În luna iunie, discuții serioase între PDM și PSRM

© Sputnik / OsmatescoIan Lisnevschi
Ian Lisnevschi - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul Companiei de consultanţă şi cercetare politică „Intellect Group", Ian Lisnevschi, consideră că, cel mai probabil, vom avea o coaliție dintre socialiști și democrați. Expertul mai spune că și cei de la blocul „ACUM” ar dori o asemenea înțelegere pentru a rămâne în opoziție și a obține în fața propriului electorat titulatura de partid de opoziție în Parlament.
Ian Lisnevschi: În luna iunie, discuții serioase între PDM și PSRM

Ian Lisnevschi este de părere că nici democrații, nici socialiștii nu-și doresc o coaliție cu blocul „ACUM”, pentru că este unul instabil, nu are o strategie bine conturată, nu este clar ce dorește acest bloc. Referindu-se la oferta socialiștilor, vociferată la ultima ședință a consiliului republican al formațiunii unde aceștia au solicitat preluarea unor ministere și funcția de Președinte a Parlamentului, Lisnevschi crede că mesajul socialiștilor a fost adresat de fapt democraților.

”Cred că mesajul și dorința socialiștilor de a prelua șefia la apărare, interne, externe și reintegrare s-a îndreptat spre Partidul Democrat. Discuțiile serioase între PD și PSRM vor începe în luna iunie,” a mai punctat expertul.

Deși s-a scurs aproape patru luni  de la scrutin și aproape trei luni de la convocarea ședinței de constituire a Parlamentului de legislatura a X-a, deocamdată nu este clar dacă Moldova va avea un Guvern sau în țară vor fi declanșate alegeri parlamentare anticipate.

Autor: Eduard Maciac

Fluxul de știri
0