Nu doar în Moldova: Unde mai poate fi obținută cetățenia prin investiții

© Sputnik / Алексей Куденко / Accesați arhiva multimediaPanoul de informare la secția privind problemele cetățeniei Federației Ruse
Panoul de informare la secția privind problemele cetățeniei Federației Ruse - Sputnik Moldova
Abonare
A fost întocmit clasamentul țărilor care acordă cetățenie pentru o contribuție la bugetul statului sau pentru investiții în economie.

CHIȘINĂU, 15 mai – Sputnik. Obținerea cetățeniei prin investiții în economie nu este posibilă doar în Republica Moldova. Specialiștii au mai numit alte câteva țări care acordă cetățenia prin această modalitate.

Cea mai ieftină variantă de obținere a celei de a doua cetățenii este în Vanuatu, unde se achită 80 de mii de dolari. Totodată, în această țară nu există programe de acordare a cetățeniei prin investiții în bunuri imobiliare.

Condiții asemănătoare sunt prevăzute în Antigua și Barbuda: 100 de mii de dolari sau investiții în bunuri imobiliare în valoare de 400 de mii de dolari.

În ceea ce privește valoarea minimă a investițiilor în bunuri imobiliare, cele mai bune condiții sunt oferite în Dominica: 200 de mii de dolari sau o taxă în buget începând cu 100 de mii de dolari.

Cetățenia Saint-Lucie poate fi obținută prin investiții în bunuri imobiliare începând de la suma de 300 de mii de dolari, sau achitând în bugetul statului de la 100 de mii de dolari în sus.

Cum să devii cetățean al Moldovei

În anul 2018, autoritățile Moldovei au simplificat procedura de obținere a cetățeniei moldovenești pentru străinii care investesc mijloace financiare în economia țării.

La acest program pot participa persoanele care nu au avut probleme cu justiția, nu s-au aflat sub urmărirea Interpol, care nu prezintă pericol pentru independența sau securitatea națională a Republicii Moldova, veniturile acestora nu provin din activități criminale și nu au comis infracțiuni teroriste.

Valoarea minimă a contribuției nerambursabile este echivalentă cu 100 de mii de euro. Sau, pretendentul la obținerea cetățeniei (cu vârsta de cel puțin 18 ani) trebuie să investească nu mai puțin de 250 de mii de euro în cel puțin unul dintre domeniile de dezvoltare strategică a Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0