Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Tragedia unei generații salvate de pedagogi

© Sputnik / Miroslav RotariIulia Roșca Victoria Corabie
Iulia Roșca Victoria Corabie - Sputnik Moldova
Abonare
Pedagogii sociali Iulia Roșca și Victoria Vrabie au devenit câștigătoarele concursului Pedagogul Anului. Profesoarele susțin că în Centrul Copilăriei, Adolescenței și Familiei, acolo unde își desfășoară activitatea, copii au nevoie nu doar de educație elementară, dar și de multă afecțiune.
Tragedia unei generații salvate de pedagogi

Invitatele emisiunii Sputnik Matinal Iulia Roșca și Victoria Vrabie susțin că mulți copii care se află în centrul de plasament ”Centrul Copilăriei, Adolescenței și Familiei” duc o viață foarte activă, iar mulți dintre ei au performanțe. Unul dintre obiectivele de bază sunt integrarea copiilor în familiile biologice sau cele extinse însă până atunci depun toate eforturile ca elevilor să nu le lipsească aproape nimic, chiar și atașament emoțional.

”De multe ori înlocuim părinții. Este nevoie de a-i încadra în cât mai multe activități. Facem tot posibilul ca acești copii să nu se deferințieze de ceilalți și asta se întâmplă. Avem elevi foarte responsabili și conștienți. Încercăm să le oferim o perspectivă în viață", a declarat Victoria Vrabie.

Potrivit lor, elevii primesc zilnic 10 lei de la stat iar pedagogii îi învață corect să gestioneze resursele financiare.

”Avem un caz când un copil a procurat un acvarium cu pești. Este îmbucurător să vezi cum ei cheltuie toții banii pentru a avea un animal de companie și sunt atașați de lucruri frumoase", susține Iulia Roșca. 

Mai multe detalii despre viața pedagogilor de la centrul de plasament le poți afla în materialul audio.

Fluxul de știri
0