Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Meteorologii au actualizat prognoza: Iată ce se întâmplă cu vremea pe 16 mai

© Sputnik / Miroslav RotariЛюди в городе
Люди в городе - Sputnik Moldova
Abonare
Meteorologii au modificat prognoza pentru mâine, comparativ cu estimările pe care le-au făcut anterior.

CHIȘINĂU, 15 mai – Sputnik. Vremea va fi capricioasă joi. Meteorologii au anunțat precipitații în nordul și centrul țării, care ar putea fi însoțite și de descărcări electrice.

Valorile termice maxime vor urca până la 23..25 de grade Celsius. Vor fi în creștere și temperaturile nocturne, care vor atinge 13..15 grade.

© Photo : SHSPrognoza meteo pentru următoarele zile
Meteorologii au actualizat prognoza: Iată ce se întâmplă cu vremea pe 16 mai - Sputnik Moldova
Prognoza meteo pentru următoarele zile

Vineri temperaturile vor crește brusc, până la valori de 27..29 de grade. Iar precipitații se vor înregistra doar în raioanele de nord.

Жара - Sputnik Moldova
Fenomene extreme în Europa: Cum va fi vremea în Moldova

În weekend însă precipitațiile revin în toată țara, pe alocuri importante cantitativ.

Vremea este capricioasă în toată Europa, fiind înregistrate fenomene meteo extreme. Astfel, Portugalia se confruntă cu temperaturi caniculare, caracteristice mai degrabă pentru mijlocul verii. Pe de altă parte, nordul şi centrul Italiei au fost afectate de inundaţii puternice care au lăsat în urmă cel puţin patru morţi şi pagube de milioane de euro.

În Bosnia şi Herţegovina, mai multe râuri au ieşit din matcă după ce a plouat torenţial. Zeci de oameni au rămas fără case.

Fluxul de știri
0