Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Din 15 mai, se ieftinesc apelurile telefonice în țările UE

© Sputnik / OsmatescoТелефон, telefon, phone
Телефон, telefon, phone - Sputnik Moldova
Abonare
Operatorii de telecomunicații din întreaga UE vor trebui să notifice consumatorilor noile prețuri plafon. Normele se vor aplica în toate cele 28 de țări ale UE începând cu 15 mai și curând și în Norvegia, Islanda și Liechtenstein.

CHIȘINĂU, 15 mai – Sputnik. Începând cu data de 15 mai, pentru toate apelurile și SMS-urile internaționale efectuate în interiorul UE se va aplica un nou tarif, mai mic. Astfel, consumatorii care vor efectua un apel din țara lor în altă țară din UE vor plăti maximum 19 cenți pe minut (+ TVA) și 6 cenți pe mesaj SMS (+ TVA), potrivit unei decizii a Comisiei Europene.

Aceste noi plafoane tarifare pentru apelurile și SMS-urile internaționale efectuate în UE fac parte, împreună cu eliminarea tarifelor de roaming care a avut loc în iunie 2017, din procesul de revizuire la nivelul UE a normelor din domeniul telecomunicațiilor, un proces menit să asigure o mai strânsă coordonare între state în materie de comunicații electronice și să consolideze rolul Organismului Autorităților Europene de Reglementare în Domeniul Comunicațiilor Electronice (OAREC).

Pavel Filip și Alexandr Lukașenko  - Sputnik Moldova
Societate
Fără tarife de roaming între Moldova și Belarus: Iată de când va fi posibil acest lucru

”După eliminarea tarifelor de roaming în 2017, UE ia acum măsuri împotriva tarifelor excesiv de mari percepute pentru apelurile efectuate din țara de origine într-o altă țară. Datorită acestor două acțiuni, consumatorii europeni beneficiază acum de o protecție împotriva șocurilor unor facturi exorbitante atunci când efectuează un apel în Europa, fie că sună în țara lor de origine sau în străinătate”, a declarat comisarul pentru economie digitală și societate digitală, Mariya Gabriel.

Operatorii de telecomunicații din întreaga UE vor trebui să informeze consumatorii cu privire la noile plafoane tarifare. Normele se vor aplica, începând cu 15 mai, în toate cele 28 de țări ale UE și, în curând, și în Norvegia, Islanda și Liechtenstein.

Tariful maxim al apelurilor este plafonat numai pentru uzul personal, adică doar pentru clienții privați. Clienții comerciali nu fac obiectul acestei reglementări a prețurilor, având în vedere faptul că mai mulți furnizori au oferte speciale, deosebit de atractive pentru clienții comerciali.

Noile norme în domeniul telecomunicațiilor pregătesc terenul pentru suplimentarea investițiilor în conectivitatea de mare viteză și pentru introducerea cât mai lină a tehnologiei 5G în UE.

Fluxul de știri
0