Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tupeu infracțional: iată ce a încercat să facă un străin la frontiera de stat

© Photo : Facebook / Poliţia de FrontierăPoliţia de Frontieră
Poliţia de Frontieră - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția de Frontieră a dejucat planurile unui tânăr din Coasta de Fildeș.

CHIȘINĂU, 14 mai – Sputnik. Polițiștii de frontieră din Tudora au dejucat planurile unui tânăr care avea intenția de a părăsi teritoriul Moldovei, prin ocolirea punctului de trecere a frontierei de stat.

Incidentul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute. Un tânăr în vârstă de 28 de ani, originar din Coasta de Fildeș, a fost observat în timpul nopții, la o distanță de aproximativ 20 de metri de la șoseau de tranzit Odesa – Reni.

Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Societate
Așa ceva nu ai mai văzut – Iată ce au încercat să facă doi bărbați în zona de frontieră

Patrula mobilă a fost alertată de prezența unui necunoscut în zona de frontieră, astfel cetățeanul străin a fost reținut de oamenii legii. Potrivit datelor preliminare, tânărul era solicitant de azil pe teritoriul țării noastre. Direcția de deplasare confirmă intenția acestuia de a traversa ilegal frontiera de est prin ocolirea punctului de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe.

Bărbatul a comunicat că nu avea scopul de a încălca legislația națională și nu era în cunoștință de cauză că se afla în apropiere de frontieră.

Oamenii legii au găsit asupra sa un permis de ședere care ar fi fost emis de autoritățile de drept italiene. Acesta s-a dovedit a fi fals.

Mai mult, străinul nu era la prima abatere de acest gen – anterior, tânărul a încercat să traverseze frontiera moldo-română, prezentând un act fals.

Polițiștii de frontieră documentează cazul sub toate aspectele pentru a elucida circumstanțele și a identifica dacă mai sunt implicate și alte persoane. Tânărul a fost reținut și riscă pedeapsă penală.

Fluxul de știri
0