Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pompeo a ajuns la Soci: Cu cine va discuta oficialul american

© REUTERS / POOL / Pavel GolovkinMike Pompeo
Mike Pompeo - Sputnik Moldova
Abonare
După aterizare, oaspetele a mers să discute cu Lavrov, iar seara miniștrii de Externe ai celor două țări vor avea o întrevedere cu Putin.

CHIȘINĂU, 14 mai – Sputnik. Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, este la prima sa vizită în Rusia de la aflarea în funcția respectivă. El va purta negocieri cu președintele Vladimir Putin și cu omologul său Serghei Lavrov.

 Mike Pompeo - Sputnik Moldova
Mike Pompeo: Statele Unite ale Americii vor să identifice puncte de interes comun cu Rusia

Aeronava secretarului de Stat a aterizat la Soci în jurul orei 14.00. Ulterior, Pompeo a purtat discuții cu Lavrov, iar seara miniștrii de Externe ai celor două țări vor avea o întrevedere cu Putin.

Pe agenda negocierilor figurează relațiile bilaterale, stabilitatea strategică și problemele dezarmării, situația din Venezuela, Siria, Ucraina și Peninsula Coreea, precum și criza legată de Planul Comun și Cuprinzător de Acțiune privind programul nuclear iranian. Anterior, viceministrul de Externe Serghei Reabkov le-a comunicat jurnaliștilor ruși că părțile ar putea aborda posibilitatea întrevederii liderilor Federației Ruse și SUA, în luna iunie, în cadrul summitului G20 care se va desfășura la Osaka, Japonia.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0