Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Justiție ca în Moldova: Cum a fost pedepsit un demnitar beat la volan care a ucis un copil

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Strigător la cer: a urcat beat la volan, a ucis un copil, a fugit de la locul crimei și magistrații l-au absolvit de pușcărie.

CHIȘINĂU, 14 mai – Sputnik. Secția Relații Publice a Procuraturii Generale a anunțat că procurorii au parcurs toate căile naționale de atac, reușind să obțină o pedeapsă reală cu închisoare pentru consilierul local din Corjeuți, care în februarie 2018 a lovit mortal cu mașina un minor şi a părăsit locul accidentului rutier.

Влад Филат  - Sputnik Moldova
Filat vrea să ne prostească din nou: Averea fiului său nu este din miliardul furat – Video

Potrivit procurorilor, tragedia a avut loc în 25 februarie 2018, pe strada centrală din satul Corjeuți, raionul Briceni. Deplasându-se în stare avansată de ebrietate la volanul propriului automobil, inculpatul a virat pe acostament, spulberând un copil, de 7 ani, care mergea cu mama sa.

Impactul a fost atât de violent, încât minorul a decedat pe loc, iar inculpatul şi-a continuat drumul, deplasându-se la domiciliul său, unde şi-a parcat maşina, după care s-a culcat.

La scurt timp acesta a fost reţinut, iar la demersul procurorilor – plasat în arest preventiv, unde s-a aflat până la sentinţa primei instanţe.

Amintim că, prin sentinţa Judecătoriei Edineţ, sediul Briceni, inculpatul a fost recunoscut vinovat de „încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, săvârșită în stare de ebrietate” şi „părăsirea locului accidentului rutier”. Pentru aceste infracțiuni magistrații l-au condamnat la 3 ani si 2 luni închisoare, cu suspendare, inculpatul fiind eliberat din arest preventiv chiar din sala de judecată.

Procurorii nu au fost de acord cu această pedeapsă, calificând-o drept una disproporțională gravității faptei imputate şi au contestat-o la Curtea de Apel Bălţi, care a respins apelul procurorilor.

Recent, examinând recursul acuzatorilor la deciziile nominalizate, Curtea Supremă de Justiției l-a admis, inculpatul fiind condamnat la 3 ani şi 2 luni închisoare cu executare, urmând ca organele afacerilor interne să pună în aplicare decizia instanței supreme judecătoreşti.

Decizia Curţii Supreme de Justiţie este irevocabilă.

Fluxul de știri
0