Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Apocaliptic: Drumuri presărate cu cadavre de motocicliști – filmul făcut public de Poliție

© Photo : PointAccident cu implicarea unui motociclist
Accident cu implicarea unui motociclist - Sputnik Moldova
Abonare
Inspectoratul Național de Patrulare a făcut public un film în care prezintă imagini de la accidentele cu implicarea motocicliștilor din Republica Moldova, de la începutul anului până în prezent.

CHIȘINĂU, 14 mai - Sputnik. Venirea vremii frumoase, de vară sporește numărul motocicliștilor care ies la drum, dar și numărul accidentelor, unele dintre ele de-a dreptul îngrozitoare, în care sunt implicați aceștia.

Inspectoratul Național de Patrulare a anunțat că, de la începutul acestui an și până în prezent, pe drumurile din țară, au avut loc 59 de accidente rutiere cu implicarea motocicliștilor, soldate cu 10 persoane decedate și 62 traumatizate. Cauzele care au dus la producerea acestor accidente sunt lipsa echipamentului de protecție, încrederea exagerată în forțele proprii, conducerea agresivă și șofatul în stare de ebrietate.

INP vine și cu un șir recomandări pentru amatorii de adrenalină pe două roți:

  • Utilizați casca de protecție și purtaţi îmbrăcăminte corespunzătoare pentru motociclişti – numai aceasta poate asigura o bună protecţie în timpul unui accident.
  • Sporiți atenția la viraje şi intersecţii – cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de şoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare.
  • Fiți pregătit pentru condiţii periculoase de drum – carosabil umed, nisip, pietriş, gropi şi alte pericole rutiere de suprafaţă care vă pot afecta grav aderenţa generând accidente.
  • Abordați curbele cu viteză moderată, fără a le “tăia” – multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus.
  • Fiţi vizibili – purtați haine strălucitoare, reflectorizante.
  • Nu urcați la volan dacă vă simțiți obosit.
  • Nu circulați cu viteză excesivă sau sub influența alcoolului.
Fluxul de știri
0