Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

190 de vinuri din Moldova, premiate cu aur în 2018. Care sunt acestea

© Sputnik / OsmatescoGheorghe Arpentin
Gheorghe Arpentin  - Sputnik Moldova
Abonare
190 de vinuri moldovenești au fost premiate cu aur. Unde putem vedea lista acestora.
190 de vinuri din Moldova, premiate cu aur în 2018. Care sunt acestea

Vinificatorii moldoveni au obținut un număr record de medalii la concursurile internaționale organizate în 2018. Anul trecut, sectorul viticol din țara noastră a obținut 490 de medalii și distincții, dintre care 190 de aur.

© Photo : Oficiul Național al Viei și VinuluiVinurile de aur ale Republicii Moldova
190 de vinuri din Moldova, premiate cu aur în 2018. Care sunt acestea - Sputnik Moldova
Vinurile de aur ale Republicii Moldova

Este un mare succes pentru vinificatorii noștri, care depun eforturi mari pentru a-și consolida poziția pe piața din exterior.

De menționat că vinurile care au dus faima țării noastre peste hotare și au obținut locurile de frunte la concursurile internaționale pot fi găsite în catalogul „Vinurile de Aur ale Republicii Moldova”, lansat în această primăvară de către Oficiul Național al Viei și Vinului.

„Am conceput acest catalog ca o confirmare a eforturilor depuse de actorii cheie ai sectorului, care au venit cu această generație de vinuri de o calitate excepțională. Suntem încrezători că vinurile autohtone vor continua să se impună pe piețele externe, iar brandul „Wine of Moldova” va rămâne cel mai reprezentativ Ambasador al țării noastre în afara hotarelor ei”, spune directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, Gheorghe Arpentin.

În catalog sunt enumerate concursurile la care vinurile noastre au fost premiate, zonele cu Indicație Geografică Protejată din care provin aceste vinuri. 

„În catalog poți fi găsite nu doar vinurile care au dus faima Republicii Moldova, dar și concursurile la care acestea au fost premiate, precum și zonele cu Indicație Geografică Protejată din care fac parte. La fel, poate fi găsită descrierea fiecărui vin în parte”, adaugă Gheorghe Arpentin.

Catalogul „Vinurile de Aur ale Republicii Moldova” poate fi procurat de la Oficiul Național al Viei și Vinului.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0