Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nici morga nu-i sperie: Iată ce fac moldovenii la volan

© Sputnik / Miroslav RotariȘofer la volan
Șofer la volan - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii au documentat mai mulți șoferi care au încălcat Regulamentul Circulației Rutiere.

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. În minivacanța de 9 mai angajații Inspectoratului Național de Patrulare au fost la datorie. Oameni legii au identificat șoferii care încalcă Regulamentul Circulației Rutiere și care pun în pericol siguranța în trafic.

Cadavru la o morgă - Sputnik Moldova
Societate
Statul nu iartă: Șoferi prinși beți la volan spală cadavre la o morgă din Chișinău - Video

În urma verificărilor, peste 1500 de șoferi, care conduceau cu abateri de la Regulamentul Circulației Rutiere, au fost documentați de oamenii legii. Aproximativ 1000 de șoferi au depășit limita de viteză. Alții 74 de șoferi conduceau autoturismele în stare de ebrietate și le-a fost interzis să mai urce la volan, iar 65 de șoferi nu aveau cuplată centura de siguranță.

Timp de patru zile au fost înregistrate 26 de accidente rutiere grave soldate cu o persoană decedată și 29 de oameni traumatizați. Inspectoratul Național de patrulare recomandăm conducătorilor auto:

  • să păstreze limita de viteză;
  • să adopte o manieră sigură de condus;
  • să nu conducă în stare de ebrietate;
  • să cupleze centura de siguranță și să nu discute la telefon în timpul condusului.
  • să fie foarte atenți la pietonii și bicicliștii care circulă pe marginea drumului, atât în localități, cât și în afara acestora.
Fluxul de știri
0