Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

SUA: Mike Pompeo își anulează vizita la Moscova

© AP Photo / Andrew HarnikMike Pompeo
Mike Pompeo - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful diplomației americane nu va merge luni (13 mai) la Moscova în cadrul vizitei întreprinse în Rusia, a declarat un reprezentant al Departamentului de Stat pentru Reuters. Potrivit agenției, el se va întâlni cu oficiali europeni la Bruxelles pentru a discuta problema iraniană.

CHIȘINĂU, 13 mai - Sputnik. Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, nu va ajunge la Moscova, în cadrul vizitei sale în Rusia, în pofida programului stabilit inițial, a declarat un oficial al Departamentului de Stat, citat de Reuters, cu condiția anonimatului.

 Mike Pompeo - Sputnik Moldova
Mike Pompeo: Statele Unite ale Americii vor să identifice puncte de interes comun cu Rusia

Totodată, el se va întâlni totuși cu președintele Putin și cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, marți, 14 mai, la Soci.

Potrivit sursei citate de Reuters, șeful diplomației americane va vizita, luni, Bruxelles-ul, pentru a discuta cu reprezentanții europeni dosarul iranian.

Iranul a anunțat pe 8 mai că încetează aplicarea mai multor puncte din Planul comun de acțiune comun (JCPOA), inclusiv cele referitoare la rezervele de apă grea și îmbogățirea uraniului. El a subliniat că nu se mai simte obligat de limitările impuse de document.

Anterior, Departamentul de Stat al SUA a dezvăluit agenda vizitei lui Mike Pompeo în Rusia, care include discutarea situației din țări precum Coreea de Nord, Iran, Siria, Ucraina și Venezuela, precum și relațiile bilaterale dintre Moscova și Washington.

Fluxul de știri
0