Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Așa ceva Chișinăul nu a mai văzut: Ce vor păți peste o mie de câini fără stăpân

CC0 / Pixabay / amarpreet25 / Câini
Câini - Sputnik Moldova
Abonare
Câte 100 pe zi, timp de două săptămâni. În Chișinău începe marea campanie de sterilizare a maidanezilor.

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. Campania de sterilizare este singura soluție umană de soluționare a problemei maidanezilor în Chișinău. Declarația a fost făcută astăzi, 13 mai, de primarul interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, în cadrul ședinței săptămânale a direcțiilor Primăriei Chișinău.

бродячие собаки - Sputnik Moldova
Societate
Cinci români au venit la Chișinău ca să sterilizeze maidanezii

Codreanu a anunțat că la Chișinău urmează să vină o misiune formată din 15 medici veterinari din cadrul Organizației Mondiale a Veterinarilor, care vor steriliza gratuit maidanezii.

”Este o misiune gratuită. Ne punem ca scop pe zi să sterilizăm 100 de câini, gratuit”, a declarat primarul.

În total, la Chișinău, misiunea se va afla timp de două săptămâni. Asta înseamnă că urmează să fie sterilizați în jur de 1400 de câini fără stăpân.

La clinicile veterinare din Chișinău sterilizarea costă între 700 și 1000 de lei.

”Campania de sterilizare este singura soluție umană de soluționare a problemei. Situația a fost lăsată vraiște timp de mai mulți ani. Nu au avut loc sterilizări. Sunt plângeri atât din partea oamenilor care sunt agresați de câini, cât și din partea oamenilor care iubesc animalele”, a spus Codreanu.  

Aceasta va fi a doua misiune de sterilizare din Chișinău. Prima a avut loc în luna martie. Timp de patru zile, au fost sterilizați 140 de câini fără stăpân. Intervențiile au fost efectuate de către 5 medici veterinari români. Măsura este parte a Programului municipal de sterilizare a animalelor fără stăpân.

Fluxul de știri
0