Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

”Moartea” a ajuns în Moldova - Atenție mare pe unde vă plimbați

CC0 / Pixabay / ROverhate / Păianjen - Imagine Simbol
Păianjen - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Unul dintre cei mai otrăvitori păiajeni din lume a apărut în Moldova. Cum putem identifica păianjenul cu sacul galben și ce recomandări dau specialiștii.

CHIȘINĂU, 12 mai – Sputnik. Unul dintre cei mai otrăvitori păianjeni din lume a ajuns în Moldova. Păianjenul cu sac galben, numit de specialiști Cheiracanthium inclusum, a fost observat pe malul râului Nistru, în regiunea orașului Râbnița.

Python - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Viral: Imagini video incredibile - Vezi ce face un copil cu un șarpe uriaș

Specialiștii din Moldova spun că nu trebuie să ignorăm o eventuală înțepătură a acestui păianjen. Imediat ce sunteți mușcați de o asemenea vietate, trebuie să cereți ajutorul medicilor.  

Colții unui păianjen cu un sac galben sunt puternici și pot pătrunde în pielea umană. Otrava sa ușoară produce efecte neurotoxice, iar mușcătura în sine poate fi destul de dureroasă. Toate aceste simptome dispar în decurs de 72 de ore, de aceea identificarea rapidă a acestora este importantă.

Potrivit specialiștilor din Moldova, grupul de risc sunt copiii. Aceștia fiind curioși se pot apropia și atinge păianjenii care, la rândul lor, i-ar putea mușca.

”Mușcătura acestui acarian este asemănătoare cu o arsură. De asemenea, locul mușcat se umflă și apare prurit”, susțin biologii din Moldova.

În ciuda numelui lor, păianjenii cu sac galben nu sunt întotdeauna galbeni la culoare. Aceștia pot fi galben-verzui sau chiar maro deschis. Acești păianjeni sunt originari din Europa, dar pot fi găsiți și în alte părți ale lumii.

Драка змеи и дятла - Sputnik Moldova
Video
Încăierare crâncenă între un șarpe și o ciocănitoare - Video

Caracteristici fizice ale păianjenului cu sac galben: 6-9,5 mm lungime, cu o bandă portocalie-maro peste abdomen. otrăvitor. Acestea sunt păianjenii de noapte care vânează după apusul soarelui. Se hrănesc cu alți păianjeni, insecte și ouă.

Acești păianjeni creează saci în loc de păianjenul clasic. Ei preferă să trăiască și să vâneze în aer liber, dar când vremea devine mai rigidă, ei se mișcă în interior, unde își vor construi pungile într-un colț, de obicei lângă tavan.

Potrivit specialiștilor, majoritatea oamenilor sunt mușcați de păianjeni din sacul galben atunci când fac grădinărit sau alte activități în aer liber.

Acești păianjeni trăiesc în general timp de 1-3 ani și sunt prada altor specii de păianjeni, viespilor, păsărilor și șopârlelor.

Fluxul de știri
0