Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Important: Telefoanele mobile trebuie să aibă instrucțiuni de utilizare în limba de stat

© Sputnik / OsmatescoSergiu Zestrea
Sergiu Zestrea - Sputnik Moldova
Abonare
Toate telefoanele mobile importate în țara noastră trebuie să aibă instrucțiuni de utilizare în limba de stat. Orice informație care nu este prezentată în limba de stat echivalează cu lipsa informației totale.
Important: Telefoanele mobile trebuie să aibă instrucțiuni de utilizare în limba de stat

Moldovenii adresează reclamații către Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței în care denunță neconformitatea telefoanelor mobile. În lipsa instrucțiunii în limba de stat, consumatorul poate întâmpina anumite dificultăți.

Nicolae Olărașu - Sputnik Moldova
Atenție la telefoanele mobile pe care doriți să le procurați

"Consumatorul nu poate citi anumite riscuri și instrucțiuni despre modul de utilizare. Orice informație care nu ar fi în limba de stat echivalează cu lipsa informației totale", a subliniat Sergiu Zestrea, inspectorul principal al Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței.

Sergiu Zestrea a mai adăugat că majoritatea instrucțiunilor sunt în limba engleză, care este o limbă cunoscută pentru tineri, însă nu este înțeleasă de către persoanele în etate. De aceea, toți consumatorii au drepturi egale și trebuie să primească informații în limba de stat.

Mai mult decât atât, Sergiu Zestrea a spus că dacă telefonul mobil nu are informații în limba de stat consumatorul poate returna produsul, poate să solicite înlocuirea acestuia sau să ceară o instrucțiune în limba de stat.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0