Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

La trecerea hotarului cu dolari și euro moldovenii trebuie să spună de unde au valuta

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Persoanele fizice care trec frontiera vamală vor trebui să completeze un formular pentru legiferarea valutei introduse în Republica Moldova, a documentelor de plată, metalelor preţioase, pietrelor scumpe, a bijuteriei din metalele preţioase şi din pietre scumpe, deşeurile acestora.

CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. De la sfârșitul anului trecut, au intrat în vigoare noile cerințe la declararea valutei în vamă, stabilite în Regulamentul privind vămuirea bunurilor trecute peste frontiera vamală a Republicii Moldova de către persoane fizice și a unor formulare tipizate.

Денежные купюры и монеты разных стран - Sputnik Moldova
Societate
Din 28 mai, vor apărea noi bancnote de euro

Astfel, funcționarul vamal va indica date suplimentare în Formularul tipizat TV-28. Documentul se eliberează persoanelor fizice care trec frontiera vamală şi serveşte pentru legiferarea valutei introduse în Republica Moldova, a documentelor de plată, metalelor preţioase, pietrelor scumpe, a bijuteriei din metalele preţioase şi din pietre scumpe, deşeurile acestora.

Formularul tipizat TV-28 se eliberează după completarea Declarației vamale DV-6.

În urma modificărilor operate, în Formularul TV-28 se va nota suplimentar proveniența numerarului. În acest caz va fi indicată dacă suma declarată provine dintr-o moștenire, economii, vânzări, donație, cont bancar.

De asemenea, în formular va fi indicat numele și adresa beneficiarului în cazul în care este vorba despre o altă persoană, dar și unde vor fi utilizați acești bani.

Fluxul de știri
0