Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Marea Britanie, Germania, Franța și UE cer Iranului să respecte acordul nuclear

© Sputnik / Артем Житенев / Accesați arhiva multimediaFederica Mogherini
Federica Mogherini - Sputnik Moldova
Abonare
Țările europene cer Iranului să respecte în deplinătate acordul nuclear, într-o declarație comună.

CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. UE, Franța, Germania și Marea Britanie îndeamnă Iranul să respecte în deplinătate angajamentele asumate prin Planul comun de acțiune cuprinzător și măsuri restrictive și să se abțină de la orice pași care ar putea duce la o ascaladare, se spune într-o declarație comună.

Встреча министров иностранных дел России и Италии в Москве - Sputnik Moldova
Mogherini: Europa nu este interesată ca Rusia să fie slabă şi izolată

“Îndemnăm cu insistență Iranul să continue să-și respecte în deplinătate angajamentele asumate în acordul nuclear, așa cum a făcut până acum, și să se abțină de la orice pași care ar putea escalada situație”, se spune în declarație.

Șeful diplomației UE, Federica Mogherini, a declarat că UE rămâne angajată respectării acordului nuclear atât timp cât Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) confirmă respecarea lui de către Iran, a declarat Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate al Uniunii Europene, Federica Mogherini.

“Vom respecta acordul atât timp cât Iranul respectă înțelegerea și AIEA confirmă acest lucru în raporturile ei”, a declarat ea, menționând că acordul joacă un rol cheie pentru securitatea Europei.

„Mizezi pe un angajament de 100% păstrării acestui document”, a adăugat Mogherini.

Fluxul de știri
0