Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Președintele CNTM, despre cele mai importante realizări ale organizației

© Sputnik / OsmatescoValeriu Drăgălin
Valeriu Drăgălin - Sputnik Moldova
Abonare
Timp de 20 de ani Consiliul Național al Tineretului din Republica Moldova promovează diverse proiecte care vin să susțină tinerii în mai multe domenii. În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", președintele CNTM, Valeriu Drăgălin, a enumerat cele mai importante realizări ale organizației.
Președintele CNTM, despre cele mai importante realizări ale organizației

Consiliul Național al Tineretului din Moldova este structura asociativă a 60 de organizații de tineret ce promovează drepturile tinerilor și reprezintă interesele organizațiilor de tineret în procesul de elaborare, implementare și evaluare a politicilor de tineret.

Potrivit lui Valeriu Drăgălin, CNTM a influențat la nivel de Guvern aprobarea strategiei naționale pentru dezvoltarea sectorului de tineret. Consiliul a monitorizat implementarea strategiei, respectarea prevederilor și obligațiilor pe care și le-au asumat autoritățile publice.

O realizare importantă este promovarea legii din 2016 cu privire la tineret. Vârsta până la care o persoană se considera tânără era de 30 de ani, conform legii noi pe care au încercat să o promoveze reprezentanții CNTM, acum această vârstă este de 35 de ani.

Totodată, Valeriu Drăgălin spune că o altă acțiune semnificativă este contribuția organizației în lansarea programului guvernamental "Start pentru Tineri" care vine în susținerea tinerilor antreprenori.

"În același timp, realizăm multe proiecte care susțin tinerii din țară, protejăm drepturile tinerilor la nivel european și contribuim la consolidarea organizațiilor de tineret din Moldova. Organizăm și activități distractive cum ar fi festivalul tineretului, care se desfășoară în fiecare vară", a mai adăugat președintele CNTM.

În data de 18 februarie, Consiliul Național al Tineretului din Moldova a împlinit 20 de ani de activitate.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș         

Fluxul de știri
0