Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un avion NATO a patrulat spațiul aerian al României în timpul summitului de la Sibiu

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaAvion de recunoaștere al NATO
Avion de recunoaștere al NATO - Sputnik Moldova
Abonare
Joi dimineaţa, liderii UE s-au reunit în Sibiu, la un summit informal inițiat de București pentru a discuta despre viitorul blocului în urma evoluțiilor recente cu privire la Brexit. România deține în prezent președinția rotativă a Consiliului UE.

BUCUREŞTI, 10 mai – Sputnik, Doina Crainic. O aeronavă NATO din cadrul Sistemului Aeropurtat de Avertizare Timpurie și Control (AWACS) a patrulat spațiul aerian al României pentru a menține siguranța în timpul summitului UE de la Sibiu, a scris purtătorul de cuvânt al NATO, Oana Lungescu, pe Twitter.

„Acesta este un exemplu de cooperare NATO-UE în acțiune”, a scris Lungescu, adăugând că avionul AWACS „patrulează cerul în mod obișnuit” în timpul evenimentelor importante, printre care întruniri ale liderilor mondiali sau Jocurile Olimpice.

Comentariul ei vine în contextul în care liderii UE au organizat un summit informal în Sibiu, în care s-a discutat despre viitorul Uniunii Europene, scrie Sputnik Internaţional.

Inițial, acesta trebuia să fie primul summit al UE după retragerea Marii Britanii din UE, care fusese prevăzută pentru 29 martie, și înaintea alegerilor pentru Parlamentul European, care urmează să se desfășoare în perioada 23-26 mai.

Guvernul britanic a sperat că va fi finalizat un acord privind Brexit înainte de aceste alegeri, însă Camera Comunelor a refuzat să susţină acordul propus de premierul Theresa May, astfel că a fost negociată o amânare a Brexit, un nou termen limită fiind stabilit până pe 31 octombrie.

Între timp, statele membre ale UE rămân în dezacord cu privire la Brexit și la problemele legate de criza imigrației, ceea ce intensifică tensiunile din cadrul blocului, unii considerând acest lucru ca fiind un semn al unui posibil colaps al Uniunii în viitor.

Fluxul de știri
0