Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Francezii au ce învăța de la noi! Declarațiile Triplei Campioane Mondiale la Dans Sportiv

© Sputnik / Miroslav RotariMarioara-Dumitrita Cheptene
Marioara-Dumitrita Cheptene - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Franța are ce învăța de la Moldova! Declarațiile triplei campioane mondiale la dans sportiv, la opt ani de trai în Paris.

CHIȘINĂU, 10 mai – Sputnik, Silvia Zavadovschi. Școala dansului sportiv din Republica Moldova este net superioară celei din Franța. Declarația aparține triplei campioane mondiale la dans sportiv Mărioara-Dumitrița Cheptene și a fost făcută în cadrul emisiunii „Intersecții” de la Radio Sputnik Moldova. 

„Dansul sportiv din Franța este la un nivel mai jos decât cel din Republica Moldova. Chiar dacă Franța este mai dezvoltată, la capitolul dans sportiv ei au ce învăța de la noi. Țara noastră are cu ce se mândri la capitolul dans sportiv. Țin să le mulțumesc încă o dată dlor Petru și Svetlana Guzun, pentru tot ce ne-au învățat”, a declarat Mărioara-Dumitrița Cheptene. 

Mărioara-Dumitrița Cheptene locuiește în Franța de mai bine de opt ani. Aici, alături de logodnicul și partenerul ei de dans, Steeve Gaudet, antreneză mai multe perechi de tineri. Tânăra recunoaște că are mult de muncit cu discipolii săi pentru ca aceștia să ajungă la performanța concurenților din Moldova. 

Balet - Sputnik Moldova
Destinul tragic al unei balerine de la Teatrul Balşoi din Moscova. Mărturii EXCLUSIVE

„Voi avea mult de lucru cu echipele pe care le am. Plus că la ei și sistemul de învățământ este mai dificil. Copiii stau la ore până la ora 18.00 și nu prea au timp pentru alte activități. Și mai sunt puțin și lenoși... E complicat, dar este o provocare pentru noi”, conchide Mărioara-Dumitrița Cheptene.

Precizăm că Mărioara-Dumitrița Cheptene este triplă campioană mondială la dans sportiv, iar recent a obținut și titlul de arbitru de categorie internațională.

Recunoaște că este mai cunoscută în Franța, acolo unde se află de mai bine de opt ani, dar nu uită de unde a pornit, iar dacă ar fi pusă în situația să o ia de la capăt, ar parcurge exact același drum.

Interviul integral cu dansatoarea din țara noastră îl găsiți AICI.

Fluxul de știri
0